2009. április 9., csütörtök

Itt a 2010-es Inventor

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is tavasszal mutatta be az Autodesk szoftvereinek legfrissebb verzióit. Ebben az évben rengeteg újítást vezetett be a cég mind az AutoCAD-ben, mind pedig az Inventor-ban. 

Az AuotCAD újításairól csak néhány szót ejtenék. Az új logo már finoman sejteti az egyik legújuabb fejlesztését a cégnek. Az képen látható épületet állítólag 1 nap alatt rajzolta meg egy mérnök. Az épület minden része szinte görbe, szabálytalan alakzatokból tevődik össze. Az ilyen alakzatok elkészítésében lessznek ezentúl segítségünkre a szabadformájú alakzatkészítő eszközök. Rendkívül fontos, hogy a 2010-es verziótól az AutoCAD-ben is parametrikus lessz a méretmegadás. Ezzel párhuzamosan bevezetésre kerültek az Inventor-ból már ismert vázlatkényszerek is. Finomítottak a PDF konvertáláson is ill. most már lehetőségünk van munkánkat azonnal egy 3D-s nyomtatóra küldeni. 


Az Inventor újítási is nagyon figyelemre méltóak. Az egyik legfontosabb fejlesztés a műanyag alkatrésztervező egység. Itt egy modellen belül készíthetjük el az egyébként több részből álló műanyag borításokat, formákat (Pl.: mobiltelefonok vagy más elektronikai készülékek háza). Ehhez jön hozzá a fröccsöntőforma tervező egység, amely a modell alapján tervezi meg a fröccsöntőformákat, a szükséges számú, helyzetű beöntő-  és szellőzőnyílással. A 2010-es verzióban már nem csak egy alkatrészen végezhetünk szimulációt, hanem egyész csoportokon vagy akár csak a kiválasztott elemeken. Az új verzió már gördülékenyebbül tart kapcsolatot más CAD rendszerekkel. 

Hát nemhiába az évtizede alatt az Autodesk egyre csak jobb és jobb szoftvereket hoz a piacra. Várom már, hogy megkapjam a 2010-es Inventor Proffesional szoftveremet, ami még minimum sajnos 2 hét. 

Köszönöm a figyelmet.
Írta: Kovács Csaba

Nincsenek megjegyzések: